fbpx

borutzoran.com je spletna trgovina, ki jo ureja podjetje Topika d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.
Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Topika d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani borutzoran.com

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz ponudbe na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

RAZLIČNE KATEGORIJE in ODGOVORNOST

S klikom na gumb “Pošlji naročilo” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru prejmete takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ne prejmete, pošljite e-mail na info@borutzoran.com

PODROBNEJŠI PODATKI O IZDELKIH

Do podrobnejših podatkov o izdelku lahko pridete s klikom na ime izdelka ali na fotografijo.  Po kliku se odpre  stran izdelka. Vsak izdelek je predstavljen s fotografijo ali shemo, točnim nazivom, podrobnim opisom, cenami, popusti,… Slike so simbolične.

CENE

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV.

DOBAVNI ROKI

Dobava blaga je 1-5 delovnih dni. V kolikor blaga v trenutku vašega naročila ne bi imeli na zalogi, vam bomo rok dobave sporočili v odgovoru na vaše naročilo.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo in postopek naročila

Kupec izbere željen izdelek s klikom na ikono DODAJ V KOŠARICO. Izdelke lahko išče po kategorijah, ki so navedene na vstopni strani v trgovino; nato pa mu izbor izdelkov olajša brskanje po lastnostih izdelkov. Ko kupec hoče pregledati košarico ali zaključiti nakup, klikne na ikono KOŠARICA. Na spletni strani nakupovalne košarice so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Tukaj lahko spremeni količino izbranih izdelkov, lahko pa jih brez težav tudi odstrani s klikom na rdeč križec ob izdelku, ki ga želi odstraniti. Ko konča z nakupovanjem, klikne na ikono NADALJUJ NA BLAGAJNO. S klikom na to ikono se prikaže obrazec za naročilo, na katerem izpolni potrebne podatke in izbere način plačila. Pri določenih izdelkih je način plačila vnaprej določen. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Ko je obrazec izpolnjen izbere ikono KUPITE SEDAJ. Nakup je zaključen.
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, s tem je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte. Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti na naslov info@borutzoran.com. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke. V primeru uspešno oddanega naročila, prejmete potrditveni e-mail na vaš elektronski naslov. Če obvestila ne prejmete pomeni, da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa se nam oglasite za pomoč.

Potrditev naročila

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 72 urah (v delovnih dneh), ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena.

Odprema blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko telefona ali e-pošte.

DOSTAVA NA VAŠ NASLOV

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.o.o..
Strošek dostave se prikaže v nakupovalni košarici in se prišteje k skupnim stroškom nakupa in je prikazan tudi na računu, ki ga prejmete z naročenim blagom. Znesek dostave se obračunava  pavšalno, in sicer 3,90 € do višine nakupa 70€. Ob dostavi blaga prejme kupec originalni račun z vsemi potrebnimi podatki. Ob prevzemu pošiljke obvezno podpišite prevzemni dokument. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.
Blago vam bo dostavil naš pogodbeni partner Pošta Slovenije d.o.o. Ob odpremi pošiljke boste preko SMS-a obveščeni o dostavi, hkrati pa vam bo poštar na dan dostave skušal osebno izročiti paket. V kolikor v tem času ne bi utegnili prevzeti paketa, vam bo v nabiralniku pustil sporočilo o prispeli pošiljki, ki jo boste lahko dvignili na svoji pošti v roku 15 dni. Po tem času se pošiljka avtomatično vrne k nam.

Čas dostave

Ker skoraj vse artikle v ponudbi dobavljamo iz zaloge, boste večino tako oddanih naročil prejeli že v naslednjih 2-10 dneh. Pošta Slovenije d.o.o. sicer zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na info@borutzoran.com ali nas pokličite na 041 696 270 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago. Če potrebujete artikel nujno do določenega datuma vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v komentar pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas tako ob morebitnih zapletih lahko takoj kontaktiramo. Za artikle, ki jih naročamo iz tujine ali od posrednikov je rok dobave daljši, kar vam bo sporočeno ob dostavi ponudbe preko e–pošte.

NAČIN PLAČILA

 1. Plačilo z gotovino po povzetju

Plačilo z gotovino po povzetju je trenutno onemogočeno!
Vrednost nakupa lahko poravnate z gotovino ali plačilno kartico po povzetju. Poleg stroška dostave (3,90€), ki je že vključen v znesek na vašem računu, Pošta Slovenije zaračuna še dodatno provizijo na gotovinsko plačilo. Račun, ki vključuje kupnino in strošek dostave je priložen dostavljenemu blagu.

2. Bančno nakazilo (po predračunu)

Vrednost nakupa plačate preko položnice na pošti, banki oziroma preko spletne banke (NLB Klik, SKB-Net, Abanet,…). To storite z nakazilom denarja preko standardnega UPN obrazca. Ko bomo prejeli vaše plačilo, vas bomo o tem obvestili na vaš e-mail naslov “potrditev naročila”. Zaradi hitrejše priprave vašega paketa, nas lahko o opravljenem plačilu obvestite na naš e-naslov.
Naročene izdelke bomo odpremili po uspešno opravljenem plačilu na naš TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila “predračun” ne bomo prejeli potrdila o vašem plačilu, bo vaš nakup zavrnjen.

VARSTVO PODATKOV

Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.
Ponudnik se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko  spletne strani borutzoran.com  v celoti ostali v lasti ponudnika in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Kadarkoli se lahko hitro in enostavno odjavite od katerekoli naše e-pošte. Z vsemi posredovanimi  osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o  varstvu osebnih podatkov.

KONČNO DOLOČILO

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine borutzoran.com in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Novem mestu. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.

Pogoji so bili nazadnje spremenjeni dne 14.01.2019.